De reis en aankomst in Engeland

Alle Nederlandse studenten zijn met de nachtboot van Stenaline zaterdagavond vertrokken richting Engeland. De reis op een boot is best relaxed, want je nadat je je auto geparkeerd hebt, kan je naar je hut en daarna nog even wat drinken. Dat hebben we ook gedaan en uiteraard verhalen gedeeld van onze vakanties. Na de nacht geslapen te hebben in een hut (een buitenhut deze keer), wordt je gewekt om 5.30 uur. Dan heb je een uur de tijd om op te staan en bij je auto te staan om 6.30 uur, wanneer het ontschepen start.

Omdat we op zondagochtend vroeg in Engeland rijden is het lekker rustig op de wegen. Het linksrijden voelt helemaal niet vreemd en alles gaat voorspoedig. Na 2 uurtjes doen we een ontbijtje bij de Welcomebreak en dan is het nog bijna 2 uurtjes doorrijden tot Greenwood Grange,

Wat is het fijn om hier weer te zijn! Direct de cottages in en spullen zijn vaste plek geven. Uiteraard moet er nog (week)boodschappen gedaan worden en gelukkig is de Lidl op zondag ook gewoon open. Wat is alles toch vertrouwd.

Forrest

Heerlijke wandeling in de bossen, aan het eind van de dag.

En we zijn weer van start!

Als ik dit schrijf, hebben we de eerste week van het tweede deel alweer er op zitten. Alsof we niet weg geweest zijn, zaten we maandag weer in het klaslokaal en stonden Tracy en Kees weer voor de klas. We gingen ook meteen van start; 30 seconds loving thought (daar starten we elke dag mee) en Cliëntmanagement werd vervolgd.

Voor woensdag stond de eerste test alweer gepland. De Techniek theorietest voor de Midzone deze keer. Op vrijdag stond de reguliere test van Anatomy gepland. We hebben het gehad over het circulatiestelsel. Qua stof makkelijker te leren dan alle spieren e.d. maar het maken van de test is altijd weer spannend. Toch merk ik dat de opleiding Medische Basiskennis, die ik al achter de rug heb, zeker helpt. De stof heb je namelijk al een keer gehad. Dus de werking van dit stelsel is herhaling, alleen de Engelse termen moeten geleerd worden. Dus voor degene die deze opleiding van plan zijn om te gaan volgen, het kan ondersteunend werken om je Medische Basiskennis al te halen.

We maken qua nieuwe technieken kennis met een “geheime wapen”. Deze nieuwe techniek kan mooie resultaten opleveren, als extra op de basis release. Daarnaast maken we een begin met de techniek voor de “Upper Zone”. Dat is het nekgebied, waar net zoveel spanning kan zitten als de “Lower Zone”, misschien nog wel meer, met de telefoon en Ipad cultuur tegenwoordig. We hebben Sir Harry ook gevraagd voor een demonstratie:

Harry Whatsapp

De Whats-app neck

Maiden Castle, Poundbury en Blue Vinny

Zaterdag hebben alle “dutchies” een bezoek gebracht aan Maiden Castle. Dat is een hele oude nederzetting geweest. Hier kan je naar toe wandelen en bovenop heb je waanzinnige uitzichten over Dorchester en omgeving. Het woei flink, maar het was lekker om even uit te waaien. Daarna zijn we naar Poundbury geweest. Een soort voorstad van Dorchester. Dit is eigenlijk allemaal nieuwbouw, maar opgezet volgens de gedachten van Prins Charles. Zo zouden alle dorpen in Engeland eruit moeten zien. Het was ook heel mooi opgezet. We hebben lang niet alles gezien, want woensdag zal Janet, onze Engels-Nederlandse klasgenoot ons alles hierover vertellen.

Maiden Castle 

Op zondag hebben we een lange wandeling gemaakt richting Puddeltown. Je loopt dwars door de bossen en bent ruim een uurtje zoet. In Puddletown zit de pub, Blue Vinny, waar we in de eerste week ook hebben gegeten. Deze keer konden we alleen een bakkie koffie halen. Het was volledig volgeboekt door de Engelsen. We hebben deze trip ook gebruikt om onze flyer, over ons apprentenceship in February, uit te delen. Het lachwekkende was, dat we op de heenweg flyers in het bushokje hadden opgehangen en deze op de terugweg WEG waren. We gingen er maar vanuit dat ze door geïnteresseerden zijn meegenomen, dus hingen er meteen meer op.

Stage

Onze stageperiode, waarmee we de opleiding afsluiten komt steeds dichter bij. We moeten nu serieus actief klanten gaan werven, zodat we deze 2 weken allemaal voldoende mensen kunnen releasen. de bedoeling is minimaal 3-5 personen per cursist, die 3x in die twee weken komt voor de release. De flyer hadden we eerder al ontworpen en gedrukt, zie blog week 4. Nu moeten we het persbericht en de tekst voor op de Engelse BSR site ook in orde maken. Uiteraard zijn er voorbeelden van eerdere jaren, maar wij zijn een beetje eigenwijs.

Johan en ik hebben onze zinnen gezet op de leden van Crossfit Weymouth. Wij gaan daar actief promotie doen, want voor sporters is BSR erg geschikt om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Want sporten op zich is ook een stressfactor voor het lijf. Maar als je lichaam voldoende stressvrij is, kan deze stressfactor veel beter worden opgevangen en verwerkt.