Vrije tijd en weekend

Voordat ik naar Engeland ging had ik bedacht dat we, naast de lessen, voldoende tijd over hielden om leuke dingen te doen. Maar dat valt best tegen. Zeker gedurende de week is er weinig tot bijna geen tijd om op pad te gaan. De belangrijkste reden is gewoon de wintertijd. De lessen duren tot 16.00 uur en om 16.15 uur wordt het al donker. Na de les even genieten van de omgeving en frisse lucht is er niet meer bij. Je kunt namelijk geen veilige wandeling maken in de bossen in het donker.

Ik had me dus ook voorgenomen om, vanaf deze week, elke lunchpauze een wandeling te maken. Dus zodra de ochtendsessie is afgelopen (12.30 uur), trek ik mijn wandelschoenen aan en wandel het bos in, waar ik mijzelf dan 20-30 minuten vermaak. Meestal gaan er wel een aantal mee. We hebben tot nu toe veel geluk met het weer, het is wel fris, maar wel droog en af en toe de zon. Ik geniet van de wandelingen. Het maakt mijn hoofd even leeg en geeft energie voor de middagsessie.

De weekenden zijn natuurlijk wel vrij, hoewel je ook weer tijd gaat inruimen om wat te leren. Want iedere dag krijg je weer stof erbij, wat uiteindelijk over 3 weken zal worden getoetst in het grote examen. Naast leren probeer ik ook wat te sporten.

Crossfit

Zoals de meesten die mij kennen wel weten is, dat een van mijn hobby’s Crossfit is. Om mijn conditie op peil te houden probeer ik ook nog te crossfitten in het weekend. Ik heb een training gevolgd bij een Strenght & Conditioning box in Dorchester, maar uiteindelijk ben ik beland bij Crossfit Weymouth. Ik herkende daar meteen de crossfit mentaliteit en het community gevoel, dus de keuze was snel gemaakt. Uiteindelijk is het maar 10 minuten verder rijden dan de andere box. Mijn medecursist Johan gaat ook gezellig mee.

Crossfit Weymouth

Onze eerste les bij Crossfit Weymouth

Lyme Regis en Weymouth

Afgelopen zaterdag en zondag hebben wij het weekend besteedt met het bezoeken van Weymouth en Lyme Regis, Weymouth was ik al eerder geweest, dus we hebben met de hele groep eerst de wandelroute gelopen die ik eerder had uitgezocht. Na een lekkere lunch in een pub doken we de winkelstraat in, wat helaas van korte duur was omdat de parkeermeter afliep. Dus daar ga ik zeker nog een keer naar toe.

Zondag waren we vroeg op pad naar Lyme regis. Deze plaats staat bekend om de fossielen die te vinden zijn op het strand. We begonnen met een wandelroute die ik had gevonden via de app van GPSies+. Hierin staat routes van mensen die al eerder ergens geweest zijn en deze hebben gelogd in de app. De route was prachtig! Vrij veel heuvel op in het begin, maar uiteindelijk weer naar beneden richting het strand. Wat een fraaie vergezichten hebben we gezien. Terug in het plaatsje hebben we koffie gedronken, fossielen gezocht op het strand (en ook gevonden) en nog afgesloten met een lunch.

LYme regis 1

Lyme regis 2

Lyme regis 3

Lyme regis 4

Lyme regis 5

Het was een heerlijk weekend, maar wel erg “druk”. Ik heb mezelf dus voorgenomen om de komende weekenden ook meer me-time in te bouwen, om voldoende fris te zijn voor een nieuwe intensieve lesweek.

Wat hebben we geleerd deze week?

Deze week stond veelal in het teken van Filosofie, Techniek en Anatomie. Filosofie is een vak wat je bewust maakt dat er meer is dan alleen het fysieke op aarde. Ik was de afgelopen jaren al bewust geworden van dit fenomeen, dus het is een prettige aanvulling op wat ik al geleerd en gelezen had. Het gaat te ver om in deze blog erover te schrijven, maar het is belangrijk om als BSR practitioner hier bewust van te zijn.

Met Techniek hebben we de gehele Lower Zone nu behandeld. We hebben extra releases geleerd, die specifieke punten in het lichaam betreffen.  We hebben veel geoefend met het aflezen van de voeten, wat voor ons het belangrijkste communicatiemiddel is met het lichaam. Ik blijf me ook verbazen hoe geweldig een lichaam is en wat het allemaal kan. Het lichaam weet namelijk heel goed hoe hij zichzelf moet helen. Alleen het heeft soms een zetje nodig, omdat het even “vergeten” is dat er een probleem gebied is. Wij, als BSR practitioners vragen aan het lichaam waar de spanning zit en zorgen, door impulsen op de juiste plaats, dat het lichaam de spanning kan loslaten. En als het lichaam die impuls oppakt en verwerkt, ontstaat er weer ruimte om de spieren en zenuwen het werkt te laten doen, zoals ze behoren te doen.

Alle release technieken, die we geleerd hebben, mochten we toepassen op de docenten zelf. Daar was een speciale reden voor, want vanaf volgende week worden we gekoppeld aan een mede cursist en daarmee ga je echte releases geven, op elkaar. Tot nu toe mocht dat niet, dus gaven geen echte impulsen, maar volgende week mag dat dus wel. Het is wel heel spannend om nu voor het “echie” aan de gang te gaan, terwijl je weet dat je iemand geen schade aan kan doen. Maar voor alles is een eerste keer. Ik ben benieuwd met wie ik gekoppeld wordt.

Flyer BSR stage

Deze week hebben we onze flyer ontworpen en afgemaakt. In de laatste twee weken van de opleiding lopen wij stage. Dat betekent dat er in deze twee weken klanten langskomen voor 3 releases. Deze klanten dienen we zelf te werven, zodat we allemaal voldoende praktijkervaring opdoen. Het is een belangrijk onderdeel binnen de opleiding, omdat je alles wat je hebt geleerd dan moet toepassen. Niet alleen het geven van een release, maar ook alles eromheen zoals klanten ontvangen en intaken. De komende maanden moeten we dus de boer op. En hiervoor gebruiken we o.a. een flyer die we kunnen uitdelen. De flyer die eerder is gebruikt vonden we niet goed genoeg, dus zijn we zelf aan de slag gegaan. Uiteindelijk is daar dus een mooie duidelijke flyer uit gekomen, die op dit moment gedrukt wordt. Naast A5 hebben we ook A4 formaat gevraagd, zodat we bij winkeliers dit kunnen laten ophangen. Hieronder zien jullie het uiteindelijke resultaat: