En dan is het voorbij

Als ik dit bericht schrijf, ben ik precies 1 week thuis. De opleiding is afgelopen en ik heb een diploma op zak. Ik mag mijzelf nu Body Stress Release practitioner noemen, samen met de 11 andere studenten. Ook ben ik heel veel nieuwe BSR collega’s rijker. Wat een geweldig gevoel.

Stageweek 2

Na een enerverende eerste stageweek (lees hier het blog), begonnen we aan de tweede week. Door de sneeuw hadden we diverse klanten verzet en dat bracht het standaard 1-4-11 dagen schema wat in de war. Maar de resultaten waren er niet minder om. In de tweede week, kwam iedere klant voor de 2e en voor de 3e afspraak. Inmiddels waren we allemaal minder gespannen dan bij de eerste afspraak en raakten we enthousiast van de reacties die we te horen kregen.

Ook mijn klanten kwamen terug met opvallende resultaten. Soepele nek terwijl ze geen oefeningen meer deed (op mijn advies), veel beter slapen (van 5 uur naar 8 uur per nacht), minder hoofdpijn, uitstraling van pijn naar benen was afgenomen etc. Zo gaaf, om dat allemaal aan te horen en dat na 2 of 3 behandelingen. Jammer genoeg kunnen we niet zelf de opvolging doen van onze klanten, want na deze 2 weken zat het er voor ons op. Maar iedereen kreeg informatie mee van de mogelijkheden om toch nog BSR behandelingen te krijgen van de practitioners die in de buurt zitten.

Het mooie nieuws was, dat in mei/juni een BSR practitioner in Dorchester zelf een praktijk gaat openen, dus onze klanten kunnen daar terecht. Dat zal voor de toekomstige studenten zeker helpen met de bekendheid van BSR. Lucky them!

Afronding lesweek

Op donderdag na 18.00 uur was het klaar. De laatste klanten gingen weg en de stage zat erop. Wij konden gaan relaxen! Dus er kwam champagne op tafel en we hebben heerlijk geproost met elkaar! Vrijdagmorgen was er nog een korte bijeenkomst in het leslokaal waar we met elkaar de hele periode doornamen en we sloten de week af met de spiral hug!

Vrijdagmiddag kwamen ook alle familieleden aan, die aanwezig zouden zijn bij de diploma uitreiking op zaterdagavond. Het werd dus gezellig druk op Greenwood Grange. Maiko was woensdagmorgen al aangekomen, dus ik was al erg gelukkig met zijn aanwezigheid de afgelopen dagen.

BBQ

Vrijdagavond sloten we af met een BBQ. Helaas werkte het weer niet mee, dus het was geen pretje om buiten te blijven staan. Maar dat mocht de pret niet drukken. De klaslokalen waren al helemaal leeggehaald, en al het tuinmeubilair stond daar nu. Met een hele volle groep aan mensen hebben we een ontzettend gezellige avond gehad met lekker eten. We hadden zelfs live muziek van Peter, een Nederlander die al heel wat jaren in Dorchester woont. Hij was de klant van Johan, maar wilde met alle plezier optreden tijdens onze BBQ. Tijdens de BBQ kregen we ook de eindresultaten terug van onze testen/examens. Iedereen was geslaagd met hele mooie resultaten!

Eindelijk! Diploma uitreiking.

En toen was het zaterdagavond. De avond waarop we allemaal hebben gewacht. In onze mooiste outfits mochten we naar Kingston Mauward, een mooi manorhouse even buiten Greenwood Grange. We werden ontvangen in de ontvangsthal waar alles klaar stond voor de uitreiking. Alle plakaten lagen klaar op tafel. Voordat de toespraken begonnen werden eerst nog mooie foto’s gemaakt van iedereen en van de gehele groep.

graduation group photo

Het officiële gedeelte was indrukwekkend en spannend tegelijk. Voor mij zeker, want ik wist dat ik straks voor iedereen een speech moest houden. Ik had namelijk eerder die week te horen gekregen dat ik unaniem door alle docenten was gekozen als “topstudent”. En de topstudent dient op de diploma uitreiking een speech te houden, dat was ons al verteld tijdens de eerste dagen van de opleiding. Ik heb de hele week dit dus als geheim moeten houden, want ik mocht niets vertellen tegen de anderen.

Na een mooie speech van Gwen met de redenen waarom ik gekozen was, mocht ik mijn speech houden en dat ging, ondanks de zenuwen, erg goed. En daarna was het party-time! We kregen een heerlijk 3 gangen diner voorgeschoteld. En wij hadden tijdens het diner, verrassingen voor de docenten.

We hadden een award uitreiking in elkaar gezet, waarbij iedere docent een speciale award kreeg uitgereikt. Vervolgens hadden we een lied geschreven op een ABBA song, die we op een verrassende manier ten gehore brachten (als een soort flashmob). En dat sloten we af met de BSR dance waarin we diverse BSR technieken lieten zien op het ritme van “Physical”. Tenslotte mocht Steve zijn “BSR Code” nog een keer voordragen. Deze had hij vrijdagochtend in elkaar gezet en opgedragen.

Naar huis

En toen was het zondagmorgen. Alle spullen werden weer ingepakt want we moesten nu echt naar huis. Omdat onze boot pas 23:00 uur vertrok, hadden we nog een hele dag om iets leuks te doen. Maiko en ik zijn dus naar Salisbury geweest, waar ik heel graag de kathedraal wilde bezoeken. Deze stad is dus zeker een aanrader! het ligt op 1 uur rijden van Dorchester, dus zeker te doen als dagtrip. Wij zijn daarna de auto weer ingestapt en doorgereden naar Harwich, waar we in een pub nog een lekker diner hebben genuttigd. Deze pub vonden we toevallig, maar ook weer een aanrader voor als je moet wachten op de boot terug naar Nederland.

Maandagmorgen om 8:00 uur reden we vanaf de boot weer op Nederlandse bodem. De kinderen zaten op school, dus die kon ik pas later in de middag in mijn armen sluiten. Uiteraard zijn we wel nog even langs mijn praktijkruimte gereden zodat ik hem zelf kon voelen en bekijken. En wat voelde dat goed! Maiko heeft topwerk geleverd.

Hoe nu verder?

Tja, en nu gaat het echte leven weer beginnen. Eindelijk mag ik aan de slag als BSR practitioner. Naast alle praktische zaken die nog geregeld moesten worden, wordt er ook de laatste hand gelegd aan de BSR tafel die Maiko heeft gemaakt en de inrichting van de praktijkruimte. Maar Vanaf 1 april kan ik aan de slag. Mijn website is inmiddels in de lucht (www.bsrheerhugowaard.nl) en afspraken kunnen worden gepland.

Op zaterdag 31 maart geef ik een open huis in mijn praktijk! Jullie zijn van harte welkom om mijn praktijkruimte te bekijken, kennis te maken met mij als persoon en mijn verhalen aan te horen over de opleiding. En uiteraard informatie inwinnen over de BSR techniek.

Ik heb wel besloten dat ik door zal gaan met bloggen. Niet op deze website, want de studie is inmiddels achter de rug, maar ik zal op mijn website www.bsrheerhugowaard.nl verder gaan met verhalen over wat ik meemaak in mijn praktijk, wat mij bezig houdt, of over zaken die ik belangrijk acht om te delen. Dus je kunt mij blijven volgen. Hou mijn facebookpagina in de gaten!