De eerste klanten

Onze eerste stageweek is aangebroken, waarin we onze eerste echte klanten gaan ontvangen en behandelen. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het verkrijgen van zoveel mogelijk aanmeldingen zodat elke student voldoende klanten heeft om tijdens deze twee weken ervaring op te doen. Zoals in mijn vorige blog geschreven komen de klanten deze twee weken 3x langs. We proberen hierbij het standaard schema van 1e, 4e en 11e dag zoveel mogelijk aan te houden.

Uiteindelijk startten we de week met rond 46 klanten. Dat is volgens de docenten een hoge “score”. Bijna iedereen heeft dan 4 klanten die langs komen. Maar zoals in het echte leven ook gebeurd, zeggen op het laatste moment mensen nog af, of komen niet opdagen. Uiteindelijk blijven we met 40 personen over.

Op maandag en dinsdag komen de klanten langs voor de eerste afspraak. In de ochtend zijn er nog gewoon lessen en na de middagpauze zijn onze cottages omgebouwd tot praktijkruimtes. Studenten die geen klanten hebben krijgen andere taken toebedeeld, zoals receptie, parkeerwacht etc. Iedereen is dus gewoon bezig.

Het zijn enerverende dagen. Ik vind het helemaal geweldig om de klanten te ontvangen, te woord te staan, ze uit te leggen wat BSR is en ze uiteindelijk ook op de bank een behandeling te geven. Hoe gestressed ze ook binnenkomen, als ze van de bank afkomen is daar niets meer van te merken. Ze vinden het heerlijk. Ook ik geniet.

Sneeuw

Op donderdag en vrijdag is er sneeuw voorspeld. In Nederland kunnen we dan in paniek raken, maar in Engeland is het nog een gradatie erger. Het hele sociale leven ligt plat. Scholen gaan dicht, wegen worden afgesloten en winkels raken leeg omdat mensen aan het hamsteren zijn. Ook wij raken ingesloten. Want op vrijdag komt het personeel van Greenwood Grange niet eens opdagen. Wij hebben onze klanten op deze dagen ook moeten afbellen en anders hebben ze ons al gebeld. Dan moeten we flexibel zijn, dus we gooien ons schema om en proberen iedereen op de zondag en maandag in te plannen, zodat ze nog wel 3 behandelingen kunnen krijgen. Gelukkig zijn niet alleen wij, maar ook de klanten flexibel. Dus afgelopen middag kreeg ik een deel van mijn klanten voor de 2e keer te zien.

En wat mooi is het dan om te horen dat ze al iets merken. Al is het maar dat iemand beter slaapt, de nek weer kan bewegen, of een pijn in de onderrug weer terug komt. Ja, want pijn waarvan je dacht dat het weg was, blijkt vaak gewoon verdooft te zijn. Dus het zit er gewoon alleen de hersenen registeren de pijn niet meer. Door middel van de zachte impulsen van BSR, laten spieren hun spanning los, kunnen zenuwen weer communiceren met de hersenen en zijn de hersenen weer bewust van een probleemgebied, waar het aan de slag moet. Dus pijn wat ontstaat na een behandeling zien wij als een goed teken.

Sneeuwvrouw

Wandelen in de sneeuw!

Voorbereidingen voor mijn praktijk

Begin deze week kregen we al goed nieuws te horen, namelijk dat iedereen zijn examens voldoende heeft gemaakt. De exacte uitslag ontvangen we vrijdag, maar onze dag kon al niet meer stuk. Er vanuit gaande dat we allemaal de stageweek goed doorlopen, ziet het er naar uit dat we zaterdag 10 maart het diploma in ontvangst mogen nemen. JOEPIE!

Er is dus werk aan de winkel. Ik ben druk bezig met mijn website klaar te maken en alle andere administratieve zaken die nodig zijn. Want wat houd me nu nog tegen om te gaan starten? Ik zal namelijk precies over een week alweer op de boot naar huis zitten en dan liggen ruim 4 maanden opleiding achter mij. Een hele persoonlijk ervaring rijker, in bezit van kennis over een geweldige gezondheidstechniek die ik dan eindelijk mag toepassen op zoveel mensen die het kunnen gebruiken.

Ik zie voor mij een belangrijke rol weggelegd om samen met alle andere practitioners in Nederland, inwoners bekend te maken met deze techniek en te laten inzien dat we zelf zoveel controle kunnen hebben over onze eigen gezondheid. Want in onze huidige maatschappij, waar we bijna 24/7 blootgesteld staan aan alle soorten van stress, hebben we iets nodig wat ervoor zorgt dat ons lichaam ermee om kan gaan. Zodat we voorkomen dat we onze grenzen over gaan en we lichamelijke en emotionele klachten ontwikkelen.

Niet eerste naar de huisarts of fysio, maar eerst een BSR practitioner bezoeken om te kijken spierspanning de oorzaak kan zijn. Het zelf-helend vermogen van je lichaam is tot meer in staat dan jij kan bedenken!

Mocht je Body Stress Release zelf willen ervaren of er meer van willen weten. Neem dan contact met mij op via e-mail: info@bsrheerhugowaard.nl
En volg mijn Facebookpagina, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in mijn praktijk.