Examenweek

Week 14, de week waar alles wat we hebben geleerd samen komt. De week waarin we in 2 dagen tijd, 4 examens moeten volbrengen. Een week, waar de meesten tegenop zien. Maar er zit ook een positieve keerzijde aan. Na deze week hoeven we niet meer de avonden te besteden aan aantekeningen maken en stof leren. Staat er elke vrijdag niet meer een toets gepland. En kunnen we vooruit kijken naar de twee laatste weken waarin we aan de slag kunnen.

De voorbereiding op de examens is erg goed. Alle Anatomie is al afgerond en we krijgen een mondelinge toets op maandag over het laatste deel. We hoeven dus alleen maar bekende stof, die ook al eens getoetst is, te herhalen. Daarnaast krijgen we alle Techniek nog een keer uitgelegd. In kleine groepjes, waardoor er aandacht is voor iedereen en alle vragen beantwoord kunnen worden.

Tegelijkertijd kan de andere groep heel goed blijven oefenen, zodat alle handelingen steeds meer, onbewust bekwaam worden. Aan de voorbereiding kan het dus niet liggen. We ronden enkele dagen zelfs eerder af (door minder pauze te nemen, of de pauze te verschuiven), waardoor er extra studietijd ontstaat.examen start

We zijn er klaar voor!

Donderdag staan de eerste twee examens op het programma. Een deel van de klas doet ook nog praktijkexamen. Als je de examens klaar hebt, mag je ook gaan en kan je de rest van de dag voorbereiden op de volgende dag. Vrijdag staat er nog een examen op het programma en mag het andere deel van de studenten het praktijkexamen doen. Ik ben vrijdag aan de beurt voor mijn praktijkexamen.

Rond 11:45 ben ik klaar. YES! Dit zit er op. Ik heb er een goed gevoel bij. Dit zit erop.

WESSEX FM

Dinsdagmiddag is een belangrijke middag. We kregen bezoek van een reporter van een lokale radiozender, WessexFM. Dit is een kans om onze apprenticeship (stage) in de spotlight te zetten. Sophie heeft het fantastisch gedaan. Ze gaf een hele goeie pitch en het had effect! De middag en dagen daarna kwamen de mailtjes en telefoontjes van geïnteresseerden binnen, die een afspraak wilden maken.

Terugkijkend, heeft de radio uitzending en Facebook veel resultaat gehad. Uiteraard ook het bellen van de “oud” klanten heeft wat opgeleverd. De eindscore is 44 cliënten, dus bijna iedereen heeft 4 klanten om te behandelen.  Het is nu afwachten of iedereen ook komt opdagen. Wij zijn tevreden en de docenten gelukkig ook. Het geeft ons genoeg mogelijkheden om zoveel mogelijk verschillende mensen te spreken en te gaan ervaren welke effecten BSR op hun zal hebben.

wessex fm

Lees hier het bericht op Wessex FM en luister hier het fragment van Sophie.

Portland

Op zaterdag gaan we naar de bios en daarna zijn we met een klein groepje lekker uit eten gegaan. De film die we gezien hebben “Finding your feet” , was net uit gekomen. Een leuke, feelgood movie, vooral voor de wat oudere generatie. We hebben wel weer een leuke plek gevonden om uit eten te gaan, Brewers house & Kitchen. Lekker eten voor een goeie prijs. Alleen de wijn kan je beter laten staan. 7 pond voor een normale rode wijn is best aan de prijs!

Zondag hebben we een kleine tour over Portland gemaakt. Dat is een schiereiland direct aan Weymouth. Het speelde een belangrijke rol in steenwinning en in de oorlogen. Doordat het prachtig zonnig weer was, zijn de foto’s prachtig geworden, maar het was koud!

Jurrasic Coast

Steengroeve

Portland bill

Portland Bill

Panorama over de Atlantische oceaan

De laatste twee weken

De komende weken staat in het teken van de stage. De ochtenden besteden we aan het leren van nog meer Techniek handelingen en diverse zaken worden besproken, zoals het opstarten van je eigen praktijk. De middag wordt volledig in beslag genomen door de clienten die op bezoek komen voor een BSR behandeling. In twee weken tijd, komen ze 3 x langs. Waarom 3x? Omdat bij Body Stress Release de eerste afspraken met een vast schema worden gepland. Op de 1e, 4e en 11e dag staat een afspraak gepland, omdat wij een proces opstarten in het lichaam en we dit proces goed kunnen volgen en kunnen ondersteunen, waar nodig.

Uiteraard hopen we op goeie resultaten bij onze stagecliënten. Eind volgende week zullen we het weten.