Unmasking?

Sinds vorige week werken we met partnerreleases. We voeren een release uit bij een vaste partner op basis van de technieken die we tot nu toe hebben geleerd. Ik heb dus vorige week 2 releases gegeven en 2 releases zelf ontvangen. We krijgen dus een hogere frequentie van releases op ons lichaam dan we normaal gewend zijn. Ik was gewend om thuis om de 6 tot 8 weken een release te krijgen. Onderhoud noemen we dat. Het gevolg van vaker releases krijgen is dat je lichaam sneller eventuele bodystress kan loslaten en gaat helen. Ook al had ik geen serieuze klachten meer, toch kan er bodystress in mijn lichaam zitten van “stress” wat al langer geleden is ontstaan, maar niet meer als pijn wordt ervaren door mijn lichaam. Dat is een natuurlijke reactie.

Door het activeren van het zelf-helende vermogen met de meerdere releases, kunnen deze oude lagen stress opgelost worden. Maar dat gaat niet zomaar. Je moet even door de zure appel heen bijten, want de reactie die het kan geven moet je doorheen. Even vervelend maar noodzakelijk, want eenmaal geheeld komt deze pijn niet meer terug. Dit proces wordt unmasking genoemd.

Ik merk dat ik reageer doordat ik weer hoofdpijn krijg en de pijn in mijn linkerbeen erger wordt. De pijn in mijn linkerbeen zit er al heel lang, dus het duurt ook even voordat dat door mijn lichaam is geheeld. Maar ik heb het er voor over.

Deze week mochten we van partner wisselen met de releases. Ik heb nu Johan als partner. Afgelopen donderdag heeft hij mij een release gegeven, vrijdag was hij aan de beurt. Omdat we elke dag nieuwe release technieken erbij leren, kunnen we deze direct toepassen tijdens een partnerrelease en wordt het steeds vollediger. Eind van deze week kunnen we een volledige Lowezone en Midzone release geven.

Hieronder zie je een korte video van de eerste releases die zijn gegeven.

First partner releases

First partner releases at Greenwood Grange, Dorset.

Geplaatst door Body Stress Release Academy op maandag 27 november 2017

5 min talks over BSR

Deze week stond weer in het teken van 5 minuten talks. Waren de eerste talks over een eigen gekozen onderwerp, deze keer kregen we een onderwerp aangewezen. De verschillende talks gingen allemaal over een specifiek onderwerp binnen BSR. Ik had de eer om als 4e spreker over het onderwerp “bodystress en de effecten” te praten. Inhoudelijk een zeer belangrijk onderwerp, maar ik vond het toch lastig om dit in een vreemde taal over te brengen. Op de Facebook site van de BSR Academy  staat een filmpje waarin ik (en anderen) zich presenteren. Overigens is het volgen van deze pagina zo ie zo leuk, omdat daar regelmatig foto’s en filmpjes geplaatst worden over wat we aan het doen zijn. En vind dat meteen de Nederlandse BSR Facebook pagina leuk, dan blijf je helemaal op de hoogte van wat er binnen BSR land speelt.

Durdle Door en Christmas Dinner

Het weekend werd ingeluid met een verjaardagsparty van Johan en Astrid, die beide afgelopen week jarig waren. Lekker losgaan op de muziek en kletsen met elkaar. Zaterdagmiddag ben ik op pad gegaan naar Durdle Door. Deze bezienswaardigheid had ik nog niet bekeken en ik moest en zou het nog zien voordat ik naar huis ging.

Jammer genoeg was het niet zonnig, want dat maakt de foto’s extra mooi, maar evengoed kon ik genieten van dit natuurschoon. Mocht je in de buurt zijn, moet je dit zeker bekijken.

Durdle Door

Op zaterdagavond was het tijd voor een echte Engelse Christmas dinner. Met de hele groep studenten en alle docenten zijn we naar de Thumble Inn gegaan in Piddlehinton (geweldig al die namen!). Er was een lange tafel mooi gedekt met de eerste traditie “Christmas crackers”. Tijdens het diner hebben we ook “secret Santa” gespeeld. Hierbij heeft iedereen een klein algemeen kadootje gekocht.  Dit is in een zak gegaan en op basis van de namen die zijn getrokken werden de kadootjes uitgedeeld. Ik heb een prachtig kookboek met bakgerechten gehad. Ik ben er heel blij mee!

Tenslotte speelden we ook nog het spel “pass the parcle”. Hierbij moest een kado de tafel rond blijven gaan tijdens een gezongen liedje van Steve en Annette. Zodra zij stopten, moest degene die het kado vasthad, deze uitpakken. Maar er mocht maar 1 laag papier van de het kado af gehaald worden. Dit ronddelen ging door totdat de laatste laag eraf was.

Al met al een heel gezellige avond met, volgens mij, de leukste groep mensen die er maar kunnen zijn.

Aftellen

We gaan nu de laatste week voor onze kerstvakantie in. Vrijdag a.s. hebben we onze eerste examens. Alle stof van Anatomy, wat elke week wordt getoetst, wordt dan in het examen behandeld. Tegelijkertijd hebben we het examen over Principles. Na de examens mogen we onze spullen pakken en vertrekken naar huis. Alle Nederlandse studenten nemen de nachtboot van Harwich naar Hoek van Holland, dus we zien elkaar nog. Op zaterdagmorgen zetten we onze voeten weer op Nederlandse bodem. Even 3 weekjes vakantie, thuis bij de familie en uiteraard de feestdagen vieren. Maar tegelijkertijd ook de voorbereidingen treffen voor de zakelijke kant van alles. Praktijkruimte zoeken, website bouwen, contacten leggen, oud-collega’s bezoeken etc. En blijven oefenen van de techniek, want dat moeten we kunnen dromen. We zitten niet stil!

Het is een mooie onderbreking van alle 16 weken. We hebben er dan 7 weken erop zitten. De tijd is omgevlogen.