Chesil Beach en Athelhampton Food Fair

Afgelopen weekend was het stil op Greenwood Grange. Alsof iedereen het afgesproken had, waren de meeste weg, terug naar huis. Er waren nog maar 6 studenten over. Tja, wat doe je dan met zo’n klein groepje? Juist, samen lunchen in een echte Engelse Pub. We hadden tenslotte een vrije vrijdagmiddag. Het werd The Blue Raddle. Een Pub met vloerbedding, typisch Engels bloemetjesbehang en dito stamkroegbezoek.

Zaterdagmorgen is had ik de partnerWOD bij Crossfit Weymouth volbracht. Ik had nog geen zin om terug te gaan naar mijn cottage, dus ik koos ervoor om naar Chesil Beach te gaan. Deze ligt op de route vanuit de box, dus met 5 minuten stond ik op een “strand”. Allemaal kiezels (of pebbles zoals ze dat hier noemen). Het was fris en er woei een lekkere wind, dus de golfslag was mooi om te zien. Een flink stuk wandelen zat er niet in. Kiezels lopen niet zo lekker, dus ik begaf me naar de koffietent en genoot in de zon, achter het glas, van een koffie en een scone.

Chesil Beach

De kiezels van Chesil Beach

Zaterdagavond hebben we met de zijn allen (nou ja, die 6 dan) samen gegeten. Ik had de soep gemaakt (geroosterde tomatensoep) in mijn slowcooker. Met een lekker broodje, de asperge-bacon-sticks van Astrid, wat chipjes en de heerlijke Apfelstrudel van Liesbeth als toetje aten we ons buikje vol.

Zondag stond de Athelhampton Food Fair op het programma. Astrid, Anita en ikzelf gingen te voet heen. Dat is een wandeling van ruim een uur, dwars door de mooie bossen van Puddletown. Athelhampton House en de tuinen waren mooi, de Food Fair viel tegen. Er was alleen maar eten :-).

Athelhampton House 1

Athelhampton House 2

Athelhampton House 3

Mijn eerste klant

Afgelopen week werd ik blij verrast met de vraag of er al een afspraak gemaakt kon worden voor een BSR behandeling. Ja natuurlijk, maar dan wel pas in April 2018, als ik gekwalificeerd BSR practitioner ben. Geen probleem! Dus mijn eerste klant is een feit. Op 3 april 2018 ga ik aan de slag en is meteen de deadline bepaald waarop ik een (praktijk)ruimte gevonden moet hebben. Tips zijn welkom! Jullie begrijpen dat ik helemaal heppie de peppie ben. Wie wordt mijn volgende klant? Neem contact op voor een afspraak, mijn agenda is open!

Partnerreleases

Op maandag starten we met de partnerreleases. Iedereen wordt gekoppeld aan een partner. Voor de komende 2 weken voer je 3 BSR behandelingen op elkaar uit. Alle technieken die we tot nu toe hebben geleerd mogen we ook echt toepassen. Maandag start ik met Sophie. Ik ben eerst de practitioner, zij is de cliënt. Het is even raar om nu van nep, naar echte releases te gaan, maar het voelt zo goed! Ik ben helemaal in mijn element. Het mooiste om te ervaren vind ik wel het vinden van de aanwezige stress. Door te testen en de voeten af te lezen kan ik heel gericht behandelen. Dinsdag is Sophie aan de beurt en mag ik als cliënt op de bank liggen. 3 Dagen later doen we de tweede release, zoals de standaard volgorde ook voorschrijft.

We leren ook weer nieuwe technieken erbij. De Lower Zone is nu afgerond, dus we gaan verder met de Mid Zone. Het gebied tussen de schouders. We merken allemaal dat we deze nieuwe technieken erg snel worden oppakken. Na een korte introductie, uitleg en een voorbeeld, gaan we zelf aan de slag. Vanaf nu zullen we ook steeds meer handelingen erbij leren.

Yes, we love to test?

Nou ja, love to test? Niet echt, maar het hoort erbij. Deze week hebben we twee testen. Een theoretische techniek test op dinsdag en de standaard anatomie test op vrijdag. Elke dag blijven leren, aantekeningen maken en namen in je hoofd stampen, daar veranderd niets aan. De techniektest ging goed, de uitslag van de anatomie test krijgen we volgende week.

Back together

Donderdag was het zo ver. Maiko en Marit komen een paar dagen naar Greenwood Grange. Ze vliegen donderdagmorgen en nemen de trein naar Dorchester. In mijn lunchpauze pik ik ze op. Gelukkig hebben we 1,5 uur pauze, dus ik heb tijd genoeg. Ik ben blij ze te zien. Het is wel even raar om met zijn drieën in mijn cottage te zitten. Ik ben reuzeblij met de keuze van de Wessex cottage. Omdat in deze cottage, Liesbeth en ik een eigen badkamer en woonkamer hebben, kunnen we enigzins apart leven. Hierdoor hebben we weinig last van elkaar.

Het is fijn om Maiko en Marit om me heen te hebben. Op vrijdag heb ik gewoon les, dus ik zie ze alleen met de pauzes. We hebben nu tijd om te praten over de afgelopen periode en ik ben dankbaar dat Maiko het allemaal kan rooien in zijn eentje thuis. Ik mag me toch gelukkig prijzen met een man die mij de mogelijkheid geeft om mijn hart te volgen en tegelijkertijd, naast zijn baan, de kinderen, hond en huishouden door laat gaan. Bedankt lieverd!

Zondagmiddag heb ik ze weer naar het vliegveld gebracht en zijn ze weer thuis. Een troost, nog twee weken en dan zie ik ze weer. Dan kom ik zelf naar huis voor 3 weken, als we vakantie hebben van de opleiding.