Time flies when you are having fun!

We zijn alweer 2 weken verder in Engeland. Week 12 en 13 hebben we inmiddels afgerond. En nu neem ik pas even tijd om alles aan jullie toe te vertrouwen. Het was een kwestie van keuzes maken in waar ik mijn tijd aan ging besteden en deze blog stelde ik maar uit. Maar nu, tussen het studeren door, maak ik tijd, anders is er weer een week voorbij.

Week 12 was een week waarin we twee toetsen kregen. De standaard Anatomie toets (hormoonstelsel) en een Techniek theorie toets van de nek. De verdeling van de lesstof is langzaamaan het veranderen. Er komt steeds meer nadruk op Techniek te liggen en minder op Anatomie. We krijgen deze weken steeds meer nieuwe stresspatronen te leren. Het tempo gaat dus iets omhoog. Het wordt uitgelegd en voorgedaan, we oefenen en kunnen het meteen toepassen in de partnerreleases die we geven.

Het tempo moet ook wel opgeschroefd worden, want vanaf week 15 start de stageperiode en dan ga je aan de slag met echte klanten. Tijdens de stage leren we nog elke dag nieuwe technieken bij, dus het is nog geen feest die laatste twee weken.

Examens

De examens komen ook dichterbij. De donderdag en vrijdag van week 14 staan in het teken van examens. We krijgen alle Anatomiestof van na de kerstperiode getoetst, een Techniek Theorie- en Praktijkexamen en een examen over Cliëntmanagement. Even hard buffelen, maar dan is er soort van verlossing. Tenminste, zo voelt het voor mij. De druk van aantekeningen maken, leren en je vrije tijd daaraan besteden, is er dan af. Er zal van iedereen een flinke blok van de schouders vallen na vrijdag.

Stage

Uiteraard blijven we naast de lessen ook bezig met het werven van klanten voor de stage. Uiteindelijk is er een minimum van 3 klanten per practitioner nodig. Het werven verloopt niet echt soepel. De klanten die eerdere jaren zijn geweest zijn allemaal benaderd, maar niet iedereen kan of wil komen. De flyer wordt bij iedere gelegenheid die we kunnen verzinnen achter gelaten. Dus vele pubs, winkels en instanties zijn verrijkt met onze mooie folder. Helaas is het niet gelukt om in de lokale dag/weekbladen een persbericht geplaatst te krijgen. Want dat geeft in 1 keer een groot bereik en bekendheid. Uiteindelijk is het wel gelukt om vanuit de Crossfit community van Weymouth, waar ik de afgelopen maanden getraind heb, 1 klant te werven. Ik had echter wel iets meer verwacht, want er zijn altijd sporters die met blessures rondlopen en niet optimaal kunnen presteren. Ook krijgen we dinsdag a.s. de radio op bezoek. Wij hopen dat dit nog een laatste zetje geeft aan twijfelaars.

We hebben het wel voor elkaar gekregen om social media in te schakelen. Vanuit de UK BSR associatie is er een post geplaatst die vaker wordt opgenomen in de tijdlijnen. Niet precies hetgeen wij wilden (FB advertentie), maar door de strenge regels van Facebook, was dit op korte termijn de enige optie. Gelukkig leverde het vandaag al klanten op.

Komende week is de laatste week van aanmelden, dus we blijven volhouden.

De film HEAL

Wij hebben een filmavond gehad met de film HEAL als trekpleister. Een trailer van deze film had ik al voorbij zien komen op Facebook en sluit geweldig aan op het gedachtegoed van Body Stress Release. Ik ben ook heel blij dat de Academy het verzoek om deze film aan te kopen, heeft ingewilligd. Zo hebben wij, maar ook de toekomstige studenten er iets aan. Mocht je in de gelegenheid zijn om de film ergens te bekijken, dan raad ik dat aan. Het geeft je namelijk inzicht in hoe krachtige het menselijk lichaam is met zijn zelf-helend vermogen, waar wij binnen BSR ook gebruik van maken. Juist de kracht van dit mechanisme zorgt ervoor dat het lichaam zelf klachten kan oplossen en verbeteren. Alleen het heeft soms een zetje nodig om dit te activeren. En dat is wat BSR nu juist doet.

Rustig weekend

Het weekend was redelijk rustig. Dat kwam met name omdat er veel bezoek was gearriveerd voor mede studenten of enkele studenten waren het weekend terug naar Nederland. Uiteindelijk waren ik en mijn kamergenoot Liesbeth, de enige zonder bezoek. Dus wij trokken er samen op uit. Het gaf mij ook tijd om mijn website verder vorm te geven. Mijn doel is deze toch over een paar weken zover klaar te hebben, zodat jullie mij kunnen vinden en een afspraak kunnen plannen.

Gisteren hebben we (voordat de studiestress losbarst) nog een hele leuke wandeling gehad. Wij zijn naar Osmington Mills gereden. Dat is in één lijn zuidelijk rijden (18 min rijden), naar de kust. We hebben daar een deel van de Soutwest Coast Path gewandeld. Het was glibberig en modderig op sommige stukken, door de vele regen die afgelopen week was gevallen. De uitzichten, de natuur en de Engelse dorpjes blijven toch erg favoriet bij mij. Zeker als je in een traditionele pub (The smugglers Inn) een afsluitende lunch nuttigt.

Panoramafoto Osmington Beach

The smugglers Inn

Osmington City