De lessen van week 11

Deze week is het lesprogramma enigszins standaard. De ochtenden beginnen met een case enactment, waarbij een student als practitioner speelt en de docent als cliënt met iedere keer weer andere klachten. Ontzettend leerzaam, want het is wel eens zoeken naar het stellen van de juiste vragen. Ondanks dat het serieus werk is, wordt er heel veel gelachen.

De anatomielessen blijven we erin houden. Deze week leerden we het urinewegsysteem en maakten we een begin met het endocriene stelsel (hormonen). En op vrijdag wordt deze kennis weer getoetst.

Verder leren we weer nieuwe technieken erbij. We hebben de Upper Zone (nek), nu afgerond. We kunnen de gehele nek een release geven. Waar je je over blijft verbazen is, dat naast de onderrug, de nek ook een gebied is waar veel stress vandaan kan komen. Vaak zijn klachten die ontstaan in armen, ellebogen, polsen en handen terug te leiden naar stress in de nek. Zelfs klachten in het gezicht, keel, en hoofdpijn/migraine zijn hieraan te relateren. Chemische stress, wat kan ontstaan door een reactie van het lichaam op dingen die we eten, inhaleren of op ons lichaam smeren kan worden getest in de nek. Kortom een heel interessant gebied.

Aan het werk

Wat wel heel fijn is om te merken, is dat wij de nieuwe technieken heel snel oppakken. Vaak hoeft het een of twee keer voor gedaan te worden en kunnen we het zelf. Dat was in het begin wel even anders! Wat zijn we allemaal gegroeid de afgelopen weken. We hebben inmiddels ook al diverse partners gehad die we een release geven. Ook de docenten mogen (moeten) we een release geven, zodat ze zelf kunnen ervaren waar onze techniek nog bijgeschaafd moet worden. Wat steeds belangrijker wordt, is dat we de release patronen steeds onbewuster kunnen toepassen en dat we een ritme krijgen, die voor de klant prettig voelt en waar het lichaam mee aan de slag gaat.

Een Zuid-Afrikaans Braai

Afgelopen woensdag was onze docente Gwen jarig. Zij had ons uitgenodigd voor een Braai, een BBQ. Woensdagmiddag was onze vrije middag en een groot deel van de studenten volgde een workshop over “The Art of Swimming” door Steven Shaw. Een techniek van zwemmen waarbij je lichaam en ruggengraat in een lijn blijven liggen. Andere studenten hielden zich bezig met het werven van klanten voor de stageperiode.

’s Avonds was de BBQ, tijdens de Volle Maan, die prachtig aan de hemel stond. We hebben heerlijk genoten van lekker vlees en geweldige salades die we overigens zelf hadden gemaakt. Ook de toetjes, een Zuid-Afrikaanse cake en een taart gemaakt door de dochter van Gwen, waren verrukkelijk. En met zijn allen eten in het leslokaal is ook erg gezellig!

Bezoek

Donderdag was weer een spannende dag. Deze ochtend zouden mijn man en mijn jongste dochter een paar dagen op bezoek komen. Iets waar je echt naar uitkijkt. Ze waren er al tijdens de koffiepauze, dus ik kon ze snel ophalen vanaf het station. Niets is leuker dan op het station te worden verwelkomd door een klein meisje die hard op je af komt rennen! Ze had me gemist!

De komende dagen zijn heerlijk. Vrijdagavond gaan we met een deel van de studenten naar The Timble Inn, de pub waar we met kerst ook hebben gegeten. Een hele gezellige avond, met lekker eten. Zaterdag is het jammer genoeg erg regenachtig, maar toch besluiten we er op uit te gaan. Eerst naar Dorchester en daarna nog naar Durdle Door. Lekker uitwaaien en een frisse neus halen.

Durdle door

Op zondag is het helaas alweer voorbij. We blijven lekker wat aanrommelen in de cottage en ik breng ze ’s middags weer naar het station. Ze hebben nog een reis van ruim 1,5 uur te maken naar het vliegveld in Southampton, om van daaruit naar huis te vliegen. Gelukkig is het nog maar 5 weken en dan kan ik de kinderen weer full-time zien en knuffelen. Maiko zie ik gelukkig alweer eerder, want die komt in de laatste week nog een paar dagen, zodat hij er ook is met de diploma uitreiking op 10 maart.

De eerste stageklanten

Langzaamaan komen de eerste boekingen van klanten binnen. Op vrijdag heb ik weer een drempel overwonnen voor mijzelf. Ik zag er een beetje tegenop op klanten telefonisch te woord te staan. Maar toen er vrijdagmiddag gebeld was en de voicemail ingesproken was, moest er toch teruggebeld worden. Niet nadenken en gewoon DOEN! Zo geschiedde, en het ging prima. Ik kon mijzelf prima duidelijk maken in het Engels en zij begrepen mij ook voldoende. En ik kon meteen 4 personen inboeken! Vaak maak je je druk om iets, wat helemaal niet waar is.

Praktijkruimte

Mijn week eindigde fantastisch. Ik kan het hoofdstuk “praktijkruimte zoeken” afsluiten. Inmiddels heb ik een perfecte ruimte gevonden in Heerhugowaard, waar ik straks mijn klanten kan gaan ontvangen. Goed bereikbaar, voldoende parkeerruimte en de ruimte zelf is ook heel ruim!

Eind maart/begin april zijn jullie allemaal welkom aan de W.M. Dudokweg 49, in Heerhugowaard. Dit is in het Dudok Business Center, tegenover Espeq opleidingscentrum. Mijn praktijk bevindt zich op de begaande grond, heeft een mooie ontvangstruimte en wordt de komende maand verder ingericht.praktijk

Mijn dank gaat volledig uit naar mijn man, die mijn grote steun en toeverlaat is momenteel. Hij heeft de ruimte gevonden, bekeken en zal de inrichting voorlopig op zich nemen. Want ik kan weinig doen vanuit Engeland en ik wil natuurlijk zo snel mogelijk open als ik weer terug ben. Zonder zijn hulp was dat nooit gelukt! Dank je wel lieverd!