Na het opsturen van de schriftelijke motivatie was het wachten weer begonnen. Vanuit deze ronde wordt weer een selectie gemaakt en vervolgens mag je op gesprek komen. Dit gesprek wordt gevoerd met enkele leden van de studentencommissie. Een maand later komt het verlossende mailtje binnen. Ik word uitgenodigd om in Zwolle een gesprek te voeren met 3 leden van de studentencommissie. De laatste drempel is in zicht. Het gesprek vindt eind maart plaats.

Ooievaar
Het gesprek wordt gedeeltelijk in het Engels gevoerd. Op deze manier wordt er gekeken in hoeverre je deze taal beheerst. De opleiding zal namelijk ook volledig in het Engels zijn. Gelukkig mag je daarna overschakelen in het Nederlands. Na drie kwartier sta ik weer buiten. De onzekerheid slaat dan even toe. Was mijn Engels goed genoeg? Heb ik voldoende kunnen aangeven waarom ik dit wil doen?
Op de heenweg vloog er een ooievaar over de snelweg, wat ik als een teken zag. Toen ik op een terras even zat bij te komen met een kop koffie, las ik dat een ooievaar een “teken van verandering” was. Dit gaf mij weer het vertrouwen terug, dat ik al vanaf mijn beslissing voelde. Het komt goed.