De opleiding Body Stress Release practitioner aan de BSR Academy start 2x per jaar. In het voorjaar in Zuid-Afrika en in het najaar in Zuid-Engeland. De laatste locatie is sinds 2014 mogelijk toen de BSR Academy Europe werd geopend. Mijn voorkeur ging uit naar Zuid-Engeland. Waarom? Omdat ik Engeland een mooi land vind, Zuid-Afrika te ver klinkt en de opleiding net even wat korter duurt. Ook het feit dat deze als eerste startte speelde in mijn keuze mee.

Toen ik de beslissing zelf had genomen en ik de volledige steun van mijn man kreeg (“die altijd al had gezegd dat dit iets voor mij zou zijn”), kwam ik erachter dat de sluitingstermijn voor de inschrijving voor Engeland al op 10 januari was! Oeps, veel tijd om na te denken had ik niet. Wie A zegt moet B zeggen, dus ik stuurde het sollicitatieformulier op 10 januari naar de studentencommissie in Nederland.

Vervolgens wordt uit de aanmeldingen een eerste selectie gemaakt en deze personen worden uitgenodigd voor de 2e ronde; een schriftelijke motivatie op basis van een uitgebreide vragenlijst. Eind januari ontvang de e-mail dat ik uitgenodigd wordt om de uitgebreide vragenlijst in te vullen en op te sturen! De eerst drempel is genomen.