Wat is BSR?

Wat is Body Stress?

Body stress = lichaamsspanning, release = vrijmaken/loslaten

Stress heeft vaak een vervelende associatie: te druk, te haastig, te veel zorgen. Maar stress is een natuurlijke kracht, noodzakelijk om te overleven. Stress houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Stress is dus positief, zolang het ons vooruit helpt. Stress wordt een negatieve factor zodra het tegen ons gaat werken, als er sprake is van teveel stress. Dat is het geval bij overbelasting: dan wordt onze persoonlijke grens van noodzakelijke stress te vaak overschreden.

Bij (regelmatige) overbelasting is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen. Het lichaam gaat zich verzetten, gaat zich als het ware ‘schrap zetten’. De stress wordt dan door het lichaam als spanning vastgezet.
Het is belangrijk om te weten dat dit gebeurt door het autonome zenuwstelsel. Met andere woorden: we hebben daar zelf geen enkele invloed op; het lichaam doet dat automatisch. Waarom? Om ons te beschermen, om ons af te remmen.
Door het afgeven van verschillende signalen, bijvoorbeeld pijnprikkels of vermoeidheid, probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken, om ervoor te zorgen dat het lichaam zelf weer kan herstellen.

Body stress is dus een term die verwijst naar iedere spanning die zich in een fysiek systeem heeft vastgezet en die het lichaam niet heeft kunnen loslaten. 

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen: jong en oud, ziek en gezond. BSR is niet gericht op het verhelpen van klachten of kwalen maar op het optimaliseren van het functioneren van het gehele lichaam. De BSR techniek kan daarom bij iedereen worden toegepast.

Activeer het zelfhelend vermogen
van je lichaam met BSR

Geschiedenis van BSR

Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika; de techniek wordt daar sinds 1981 toegepast.  Aan de basis stond het echtpaar Ewald en Gail Meggersee.

Lees hier over de geschiedenis.

Meer informatie

Meer informatie over Body Stress Release is te vinden op de website van de branchevereniging. Op deze website vindt u ook een overzicht van alle BSR practitioners in Nederland. Klik op het logo om naar deze website te gaan.

BSR logo

Wilt u BSR zelf ervaren?

Vanaf april 2018 open ik mijn eigen praktijk in Heerhugowaard.

Bent u geinteresseerd in een BSR behandeling? Klik op de button voor het maken van een voorlopige afspraak.